Intrebari frecvente fotografie de nunta

Unde suntem localizati ?
Suntem localizati in Cluj-Napoca, dar ne putem deplasa oriunde in Ardeal si in tara (sau eventual in afara). Deplasarea este de obicei sustinuta de client, pentru distante mai mari de 100 km.

Cate imagini finale se vor regasi pe DVD?
Numarul de fotografii luate in timpul evenimentului este nelimitat. Numarul imaginilor digitale  finale este de 650 – 800  (in functie de complexitatea evenimentului), fiecare editata si aleasa cu grija. Din experienta stim ca un numar mai mare de imagini nu ar aduce nimic real in plus, ci chiar ar putea duce la o prezentare redundanta si cu o valoare limitata a evenimentului. Plus o intarziere in predarea imaginilor, datorata timpului de editare.

Cat dureaza pana la livrarea rezultatului final?
De obicei 6-7 saptamani de la eveniment. Totusi, uneori finalizarea imaginilor se realizeaza mai repede decat acest termen, iar alteori, putin mai tarziu. Predarea imaginilor finale pentru o sedinta de logodna sau o sedinta foto dupa-nunta se face in maxim 2 saptamani.

Toate fotografiile sunt editate?
Da, fiecare dintre ele. In momentul luarii imaginii, acestea sunt salvate in aparatul foto intr-un format special (raw) care nu poate fi vizualizat/tiparit in modul clasic. Prin urmare, fiecare trebuie prelucrata pentru a obtine rezultatul final. O buna parte dintre ele sunt finisate printr-o editare avansata.

Cate persoane vor fi prezente ?
La eveniment, dar de obicei si la sedintele aditionale va fi prezent fotograful si un asistent. Prin urmare, la nunta participa doua persoane.

Sedinta foto din timpul nuntii este inclusa ?
Da. Sedinta foto din ziua evenimentului este considerata de noi parte integranta si nu este listata / taxata separat. Pentru aceasta sedinta este nevoie de minim o ora si jumatate. La modul ideal, aceasta ar trebui dedicata doar celor doi miri.

Cat costa fotografierea evenimentului ?
Suntem mai mult preocupati de calitate si de relationare constructiva decat de partea strict financiara. Credem totusi ca preturile trebuie sa acopere atat investitia de energie si timp a fotografului, cat si sa fie realiste, adaptate la mediul in care traim. Va incurajam sa ne contactati pentru o oferta personalizata.

Cum alegem locatia pentru sedintele foto ?
Putem face fotografie in orice locatie aleasa de voi. Calitatea fotografiei nu depinde de un loc anume. Aceasta ar trebui sa fie aceeasi si intr-o locatie exotica, dar si in parcul din fata blocului. Prin urmare, ca si criteriu, va recomand sa alegeti o locatie in care sa va simtiti voi cat mai relaxati si autentici. Daca aceasta locatie este acasa la o cafea, este foarte bine si asa. Dar daca aceasta locatie este Roma sau Tenerife, este minunat. :-) In momentul in care va hotarati pentru o locatie anume este bine sa cereti permisiunea/achitati o taxa proprietarului, in functie de caz.

Putem primi fisierele originale?
Am fost intrebat in mai multe cazuri daca as putea oferi si fisierele originale. Aceste fisiere sunt salvate intr-un format electronic special care nu poate fi vizualizat in modul clasic (cel putin nu optim). Din acestea, prin prelucrare (de multe ori prin prelucrare avansata) se obtine imaginea finala ce poate fi vizualizata/tiparita de oricine. Prin urmare, fisierele originale (in mare parte a lor) nu reflecta rezultatul final si practic sunt inutilizabile fara o prelucrare corespunzatoare. Acestea reprezinta doar un negativ digital din care fotograful produce imaginea finala.

Sedinte inainte / dupa nunta ?
Realizam, bineinteles si sedinte inainte sau dupa nunta (logodna / save the date/ trash or love the dress). In anumite perioade ale anului (in functie de disponibilitate) noi oferim sedinta foto de logodna cadou mirilor. Facem acest lucru ca un gest de generozitate, dar si pentru a ii obisnui pe acestia cu ideea de a fi fotografiati, de a isi depasi tracul si de a crea o relatie personala. Verificati oferta curenta sau scrieti-ne.

Care este stilul de fotografie practicat ?
“Stilul” de fotografiere nu ar trebui sa fie o preocupare majora. Mai exact, daca dupa vizualizarea fotografiilor de pe site, va identificati cu imaginile vazute, insemna ca stilul fotografului vi se potriveste. Restul este teorie. De dragul teoriei, stilul de fotografiere este partial fotojurnalistic, partial “regizat”, rezultand un stil  de tip “editorial”. Acesta beneficiaza si de o viziune peisagistica si de una arhitecturala, imprumutate din alte domenii fotografice practicate.

Cum vom primi rezultatele?
Imaginile finale, la rezolutie mare, vin pe unul sau doua DVD-uri personalizate si atent ambalate. In ultima vreme, exista un trend (la nivel global) de inlocuire a DVD-ului cu un stick USB, pe care noi il recomandam cu drag, ca alegere. Acesta vine, bineinteles, intr-o prezentare corespunzatoare. Vor exista, cum este firesc, si imagini fizice sub forma de albume si fotografii tiparite.

Ce echipament folositi ?
Folosim echipament Nikon (dslr, full frame), cu o multime de obiective profesionale zoom si cu distanta focala fixa, back-up, lumini si nu numai. Alaturi de multe alte accesorii care acopera necesarul in cazul fotografiei de eveniment si depasesc acest necesar, pentru o implementare creativa. Nu ar trebui totusi sa existe o preocupare excesiva pentru tehnica fotografica folosita, aceasta fiind un detaliu cu o relevanta limitata.

Pot invitatii la nunta sa faca si ei poze ?
Bineinteles. Este bine totusi de stiut ca acestia nu ar trebui sa se afle in zona/zonele unde se afla fotograful si videograful, cel putin in timpul momentelor cheie ale evenimentului. Scopul restrictiei este unul practic si functional si este in interesul mirilor acest lucru.

Exista back-up (copii/solutii de rezerva) ?
Da. Fara back-up in cazul unor astfel de evenimente nu se poate lucra. Back-up presupune o salvare duala concomitenta a fisierelor in momentul fotografierii, mai presupune aparate foto de rezerva, dar si o pastrare a fisierelor dupa eveniment in doua locatii diferite.

Oferiti si filmare ?
Putem oferi si servicii video la cerere, prin parteneri. Colaboram cu mai multi videografi cu viziuni si oferte diferite.

Dorim sa fii fotograful nuntii noastre.
In acest caz, este de ajuns un simplu email, pentru a stabili detaliile. Dupa ce am verificat disponibilitatea datei si sunteti pe deplin hotarati, ne putem intalni pentru a ne cunoaste si semna un angajament. Pentru cei aflati la distanta, contractul se poate semna si online dupa discutii telefonice, aceasta fiind deja un lucru facil si obisnuit.

Drepturi de autor - lilaweddings.com 2018